TouchpointsLab op bezoek bij MediaLAB en Info.nl

IMG_7535
Luuk Simonse (CMD-student HU), Stijn Verhoeven en Iskander Smit (beiden Info.nl)

Op woensdag 26 maart bracht het TouchpointsLab een bezoek aan het bedrijf Info.nl en MediaLAB van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Studenten Communication & Multimedia Design en Product Design Engineering gingen hier samen met Touchpoints-onderzoekers heen om kennis te maken en inspiratie op te doen. Onderwerpen van gesprek waren onder meer ontwerpprocessen en de inbedding van het model ‘Persuasive by Design’ in ontwerptrajecten. Verder is samen met de studenten gekeken naar hun afstudeeropdracht voor onder meer de Hoorstichting en het Voedingscentrum.

Iskander Smit (strategy director) en Stijn Verhoeven (Lead UX Designer) van info.nl presenteerden in de prachtige studio nabij de Amsterdamse Nieuwmarkt recente projecten. Daarbij lieten ze zien op welke manier ze het ontwerpproces doorlopen en hoe belangrijk gebruiker en opdrachtgever hierin zijn. In hun eigen ‘Labs’ onderzoeken ze al enige tijd de potentie en mogelijkheden van Google Glass. Iskander Smit en Stijn Verhoeven konden hierdoor een doorkijkje geven naar de implicaties voor het ontwerpproces wanneer je ontwerpt voor Google Glass.

Bij MediaLAB van de HvA maakten Touchpointsonderzoekers-en studenten kennis met coördinatoren Marco van Hout en Gijs Gootjes. MediaLAB is een omgeving waar studenten in multidisciplinaire teams werken aan projecten van maatschappelijke waarde. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van games die therapie ondersteunen. In projecten van MediaLAB komen steeds vaker gedragsveranderende aspecten voor.

mediaLAB2

Op dit moment worden nieuwe ontwerpmethodes gehanteerd bij het werken aan cases, waaronder ‘early prototyping’ en ‘sprints’. Hierbij wordt vroeg in het proces begonnen met het maken van prototypes en wordt tijdens het        ontwerpproces al getest of interventies de gewenste uitwerking hebben. Bij de Sprint/Scrum aanpak in het ontwerpproces is de vraag: Kun je voor gedragsverandering ontwerp

Reageer